Сроковете за изграждането на новия бул. "Левски" ще бъдат спазени, въпреки

...
Сроковете за изграждането на новия бул. "Левски" ще бъдат спазени, въпреки
Коментари Харесай

Обещано: Сроковете за изграждането на новия бул. Левски ще бъдат спазени! Вижте как върви мащабният ремонт

Сроковете за построяването на новия бул. "Левски " ще бъдат спазени, макар зародилите компликации. Това обявиха от компания "Хидрострой " за Varna24.bg
Това значи, че след празника на Варна 15 август, варненци и гостите на града ще се радват на новото огромно трасе.
Към момента са изпълнени огромна част от пилотните структури на подпорните стени по новото трасе на булеварда. Успоредно продължава работата по пилотните структури на оборудванията по южните платна на булевардите "Владислав Варненчик " и "Сливница ". Извършват се и изкопни работи в сектора сред ул. "Брегалница " и ул. "Прилеп ".
В развой е построяването на заложените по трасето кръгови кръстовища, а точно: на бул. "Цар Освободител ", на бул. "Владислав Варненчик " и на бул. "Сливница ", както и на мостовото оборудване на ул. "Кракра ". Именно те ще обезпечат прекосяването на новата пътна артерия под съществуващите булеварди като ще обезпечат безконфликтно секване с тях и са от значително значение за образа на новия бул..

По отношение на ВиК дейностите, построени са водопроводи в сектора от ул. "Подвис " до ул. "Прилеп " дружно с прилежащите им битови и дъждовни канализации. В момента продължава построяването на нови и реорганизация на съществуващи водопроводи в сектора от бул. "Владислав Варненчик " до ул. "Кракра ", паралелно с построяването на битови и дъждовни канализации в същия сектор. 

Започна построяването на нов тръбопровод от бул. "Владислав Варненчик " в посока бул. "Сливница " дружно с прилежащото на сектора локално платно.

Работа по булеварда е затруднена от попадането върху съществуващи остарели подземни връзки, които не са нанесени в кадастралните регистри - водопроводи, канализации и ел. зареждания, оповестяват от "Хидрострой ". 

На секторите, които новото трасе обгръща, е имало остарели здания, които са съборени, само че без да бъдат отстранени напълно водопроводните им отклонения. Това е причина за чести повреди. Въпреки неподходящите атмосферните условия - изобилните превалявания и ниските зимни температури, работата по обекта не стопира, без това да заплашва качеството на строителството.

В процеса по създаване на бул. "Васил Левски " са ангажирани екипи от над 200 строителни експерти по съответните елементи и срокът, деклариран от възложителя ще бъде спазен, безапелационни са от компанията реализатор.
Както към този момент Varna24.bg заяви, от 22ч. през днешния ден до 6ч. на 16 февруари ще бъде затворено за придвижване платното на бул. "Владислав Варненчик " в посока излаз от града в правата от кръстовището с ул. "Патриарх Евтимий " до ул. "Струга ".
Кръстовището с ул. "Акад. Андрей Сахаров " ще бъде отворено за прекосяване на коли, оповестиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване " към Община Варна.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР